Три бомби избухнаха днес в град Зугдиди в Западна Грузия, който е близо до административната граница с отцепилата се република Абхазия. Ранен е един машинист, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на министъра на вътрешните работи Шота Утиашвили.

Първите две бомби избухнали на гарата в Зугдиди в разстояние на 30 минути една от друга. При първата е ранен машинист, а втората разрушила част от релсите. Няколко минути по-късно последвал трети взрив, този път извън града, при който бил унищожен камион.

Следователите смятат, че трите експлозии са свързани и целта им е да засилят напрежението в града, разположен близо до границата с Абхазия. Малък отсек от железопътна линия в околностите на Зугдиди бе разрушен по-рано този месец от експлозия, припомня агенцията.

Абхазия е един от двата региона, които Русия призна за независими републики след войната с Грузия миналата година. През последните седмици грузински и руски представители си размениха обвинения, което накара някои анализатори да прогнозират нов конфликт.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето