Полицията в Русе задържа двама общински съветници с подкуп от 15 хиляди лева. Исканата сума била 30 хиляди, а това била първата вноска. Възможно е в случая да е замесен още един общински съветник.

Общинските съветници поискали 30 хиляди лева от собственик на имот, който чакал разрешение за строеж от Общинския съвет в Русе. Срещу тази сума те му обещали съдействие. Предприемачът привидно се съгласил, но вместо това отишъл в полицията. Така двамата мъже били арестувани.

"До тези действия се е стигнало след като двамата общински съветници са привикали предприемача в лекия автомобил на втория където след кратък разговор са получили от него половината от исканата сума за подкупа, а именно 15 хиляди лева."

Според председателя на общинския съвет Искрен Веселинов това е рутинна точка каквито се гласуват на всяко заседание, няма спорен момент и няма място за корупция.

"Кино "Здравец" иска разрешение от нас да пристрои нещо, да направи една тераса допълнително и няма никакви основания ние да му откажем. Това си е неговата сграда, ние не можем да я използваме за нещо друго. Просто е нелепо."

В момента в качеството си на обвиняем в полицията е разпитван и трети общински съветник който е известен русенски бизнесмен. Председателят на Общинския съвет окачестви работата на задържаните съветници като "незабележима".

"Не е имало по-лоши години като имидж за Общински съвет от последната година", смята той.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето