Тодор Василев от Асеновград - баща на децата Николета и Павел заяви след края на извънредното заседание на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, че от април т.г. има заведено дело за развод със съпругата му Барбара Василев. Дела са заведени съответно в България и в Полша.

По думите му има трудности с призоваването на съпругата му в България.
    
Василев каза, че Барбара крие какво е правила при престоя си в продължение на месец в Майорка. По думите му съпругата му лъже, че е работела там в хотел. Според Тодор Василев всеки ден, когато й е звънял по телефона в Майорка, тя е била пияна. Сега съпругата ми се лекува от депресия и е в много лошо психическо състояние, добави той.
    
Пред комисията и пред журналисти Василев заяви, че има писмено съгласие - декларация, от Барбара Василев, с което тя е разрешила той да прибере децата в България. Тази декларация не беше приета от българския съд, посочи той. Василев отрече да е казвал на децата какво да говорят в съда.
    
Заместник-министърът на правосъдието Илонка Райчинова съобщи на заседанието, че  съдебните протоколи са установили, че Николета и Павел са повтаряли еднакви заучени фрази, което показва, че техните мнения са били повлияни от възрастни хора.

Тодор Василев каза, че се е прибрал у нас с децата от Полша със знанието на българското посолство там, както и са минали през нашето консулство.

Междувременно министърът на правосъдието Миглена Тачева съобщи, че Василев е отказал  да се срещне с нея. Тя добави, че не би отишла в Асеновград и посъветва чрез медиите бащата да изпълни решението на съда и да предаде и Павел на майката в Полша. По думите на Тачева двете правосъдни министерства обмислят да приложат относно родителите метода на медиацията" - да постигнат съгласие извън съда къде
да бъдат децата.

Тя допълни каза, че министерството работи по още 27 случая, идентични на този в Асеновград. Тачева прогнозира, че поведението на бащата ще се отрази негативно за него по отношение на родителските права при развода.
 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето