Едно от събитията в рамките на "Sofia Design Week" е изложбата на луксозни мебели от Патриша Уркиола. Испанката е един от най-известните в света дизайнери на мебели.

"Идеята на тази седмица е да се правят експозиции, които са с нови неща и ние решихме да покажем може би най-известната жена дизайнер с много интересна колекция. Това не са типични градински мебели, както повечето хора свързват артиковата мебел например, това са мебели, които изглеждат малко източно като визия, но са направени с изключително съвременни технологии", казва арх. Ана-Мария Попова.

Специфичното, онова, което отрежда място на точно тези мебели в седмицата на дизайна, е че материите, от които са произведени, са устойчиви на почти всякакви метеорологични условия. Така, освен в хола си, можете да ги поставите и в градината, без да се притеснявате, че ще избелеят или ще се деформират.

"Определено са висок ценови клас. При тях има много добро съчетание на перфектен дизайн с високи технологии", допълва арх. Ана-Мария Попова.

Изложбата на уникални мебели можете да видите до края на "Sofia Design Week" на 12 юни.

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo