Много сме щастливи от тези резултати. Трябва да изкажа благодарност към симпатизантите на Лидер, които трябваше да подкрепят за водач човек от друга партия.

За мен това беше изключително тежка задача. Двете партии направиха коалицията доста набързо, много от организациите тепърва се сработваха. Това заяви на пресконференция Емил Кошлуков, водач на листата за ЕП на Лидер с Новото време.

"Хората гласуват за нас защото ние, заедно с тях, изпълняваме обещанията на други хора, които вече 20 години ги дават", отбеляза председателят на партия Лидер Кънчо Филипов.

Купуват гласове тези, които не могат да печелят доверието на хората. Ние нямаме причина да купуваме гласове, след като имаме доверие на хората, с които работим. По тази причина ние нямаме нужда и от този месец на кампания, през който другите политици се запознават с хората. Нямаме нужда от срещи, в смисъл да се запознаваме с хората, защото ние сме непрекъснато с тях и така ще продължим и през следващите избори.

Мирослав Севлиевски съобщи, че според паралелното броене, което са организирали,

Лидер с Новото време ще имат един евродепутат.

Христо Ковачки заяви, че няма желание и няма амбиция да се занимава с политика, на този етап ще помага само като експерт.

Оставяме вратата отворена за всеки един, който споделя нашата програма и ценности, информира Емил Кошлуков. Единственото, което е важно за всеки български евродепутат е да осигури по-добър живот на своята нация.

На въпрос какви са критериите за да се коалират, председателят на Контролния съвет на Лидер Никифор Вангелов  отвърна, че са отворени, готови да работят с всички, след което помоли г-н Паунов, като професионален политик, да му помогне и да обясни критериите:

Това са компетентност, честност и готовност да носиш отговорност, съобщи Петър Паунов, председател на предизборния щаб на Лидер с Новото време.

Избирателите на Лидер - това са активни хора. Истината е, че ние отдавна знаехме, че ще имаме добро представяне. Ние не сме професионални политици, ние не владеем техния език. Всички хора, които са борят България да бъде по-добра, ще ни подкрепят, отбеляза бизнесменът Христо Ковачки.

На въпрос на bTV възприема ли се като ключов фактор в следващия парламент Христо Ковачки отвърна, че не се възприема като човек, който има амбиции да използва определени политически лостове за нещо.

На въпрос на bTV дали изборите са били честни Мирослав Севлиевски отговори: "Изборите в България отдавна са свободни, рядко са честни и още по-рядко са справедливи".

Самата промяна на изборното законодателство в последния момент, което даде бонус на управляващите партии, показа тази несправедливост. Номерата, които се опитаха управляващите партии да организират, не минаха, но вгорчиха надеждите на българите за промяна, допълни Севлиевски.

В коментар на обвиненията в „корпоративно гласуване”, че са принуждавали хора да дадат гласа си със заплахи от уволнение, Христо Ковачки каза:

Аз се обърнах към моите колеги и им казах, че това е хубаво за България. Тези миньори, за които говорите, преди 3 години получаваха 200 лв. заплата, а сега получават по 900 лв. – защо да не ми вярват.

 

Повече информация можете да видите в www.izbori.btv.bg

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето