"Първо искам да благодаря на хората, които гласуваха днес и това, че дадоха възможност на евродепутатите кандидати на ГЕРБ да отидат в най-голямата парламентарна група в десницата на Европа. Преди малко слушах Калфин, честитя му второто място", това заяви в интервю за bTV Борисов и допълни:

"Аз не мисля, че да управляваш с Доган е по-добро, отколкото с който и да било. Те го доказаха и го направиха. Нека си гледат тяхната партия, нека не съдят другите. В края на краищата няма по-добро отношение към едно управление от това как гласуват хората.

Той продължава, както през цялата си черна PR кампания, да плаши хората, какво щяло да стане. По-лошо Калфин от това, което беше при вас, няма как да стане. Стига сте плашили хората, пенсионерите плашихте. Ами те пенсионерите не са само ваши, те са и на другите партии, те са нашите родители. Нищо не сте направили за тях. Червените пари, парите на пенсионерите ги изнесохте вие през 90-та година".(...) Калфин Станишев и Доган направиха два избора – юни и юли, на хората им дотегна от политика, още един месец сега само ще ги дразним, за да се сваля избирателната активност – затова има ниска избирателна активност, заяви още Бойко Борисов.

На въпроса "Гледате ли на РЗС, НДСВ и Лидер като на коалиционни партньори", неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отговори – "Не, разбира се".

 

Повече можете да видите в www.izbori.btv.bg