Столичната община е отпуснала половин милион лева за целево асфалтиране на ромския квартал "Факултета". Около 700 хиляди лева пък струва издръжката на 3 хиляди неработещи служители, които кризисно чистиха в София. Миролюба Бенатова, Стоян Георгиев и Генка Шикерова се разходиха в ромския квартал, за да видят как върви подготовката за вота.

Ромската махала "Факултета" доживя асфалт. Булевард "Възкресение", както се казва главната улица, която извежда към училището, където утре ще бъдат урните, е асфалтирана. Толкова асфалт е излят във "Факултета", че чак влиза в къщите. Гладките улици са от общината.

Жителите на Факултета твърдят, че още чакат по-добрата цена за гласа си. Други са решили кого ще подкрепят и имат финансови аргументи.

Във факултета никой не се изненадва, когато види хора със списъци. Тези са от "Софийска вода", ще слагат водомери. На асфалтираната улица.

Нещата изглеждат различно за тези обитатели на "Факултета", които не са на "Възкресение", а също искат асфалт и вода. Покрай изборите разчитат и те да се закачат за тръбата, както намерят за добре.  

Чистотата, водата, асфалтът до прага или нещо друго ще заведе утре ромите до урните, предстои скоро да разберем.

 

Повече за изборите можете да видите в www.izbori.btv.bg

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето