Четири акции за два дни проведе видинската полиция по сигнали за предизборна търговия в района. Засега няма потвърдени данни, уточниха от областната дирекция на МВР.

Но през последните няколко часа, в общинския съвет на БСП са получени нови сигнали за вече раздадени подкупи в ромския квартал "Нов път". Още подробности от Канна Рачева и оператора Бисел Босилин.

Вече цяла седмица ромският квартал във Видин е под непрекъснат оперативен контрол на МВР. Освен полицейските екипи, на проверка тук днес дойде и председателят на общинския съвет на БСП. И обясни, че мотивът му са получени сигнала за раздадени подкупи в "Нов път".

Председателят на Областния съвет на БСП-Видин Пламен Трифонов обясни, че партиите, които са подкупвали са десни и центристки организации.

Според полицията и кметския наместник Марин Кочов, тази информация засега не може да се потвърди. По думите им, никакъв подкуп вече не може да накара хората тук да гласуват.

Някои от жителите обаче, разказаха, че все още не е късно за предизборен пазар на гласове. Защото от сутринта в квартала непрекъснато се забелязват хора от различни политически партии. За по-голяма сигурност, екипите на полицията ще останат тук до края на изборите.

За първи път осемте секции в ромския квартал "Нов път" са разположени на едно място. Утре петте хиляди гласоподаватели ще трябва да дадат своя глас в училището.

 

Повече за изборите можете да видите в www.izbori.btv.bg

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето