bTV взе няколко награди от медийния фестивал Медиамикс'09 в Албена. Гена Трайкова получи "Златен чадър" за филма "По пътя на бугрите" - част от поредицата Великата ерес, излъчен в bTV Документите. Отличие получи и предаването "Търси се" в категория ток шоу, вариете, кабаре.

Интернет-порталът ни – btv.bg - беше обявен за най-добър корпоративен медиен уебсайт.

Третият епизод от Великата ерес - "По пътя на бугрите" на Гена Трайкова беше отличен в раздел документални филми. Журито в Албена беше изключително впечатлено от операторското майсторство на Добромир Иванов.

Продукцията разказва за пътя на богомилската ерес от България до земите на днешна Франция и връзката на българските богомили с френските катари. Поредицата беше заснета в България, Босна и Франция. Работата по "Великата ерес" продължи повече от година.

"Тази награда е безспорно доказателство за таланта на автора Гена Трайкова, за таланта на оператора Добромир Иванов, а аз като продуцент на bTV Документите съм безкрайно щастлив, че bTV отделя сериозно внимание на тежки, сериозни теми, каквито ние разработваме в документалните филми, които излъчваме", отбеляза Венелин Петков.

Интернет порталът на bTV беше награден с Платинен чадър

Освен, че в него посетителите могат да видят съдържанието на телевизията, всички предавания и филми, и всичко, което ги интересува, зрителите могат да станат част от семейството на bTV, като обменят информация в рубриката Аз, репортерът и коментарните рубрики. btv.bg е третият най-посещаван сайт в България - през април са отчетени близо 827 хиляди уникални посещения.