Пернишкият окръжен съд днес даде ход на делото срещу 38-годишната Живка Боянова. На 18 юни 2007г. на вътрешноградската магистрала в Перник Боянова прескочи с лекия си автомобил Фолксваген Голф мантинелата и се вряза в насрещно движещ се Мерцедес.

При удара загинаха Светослав Йонев (23 г.) и 19-годишните София Костадинова и Александра Ненова. Боянова е кормувала с 2,4 промила алкохол в кръвта. Делото се гледа за втори път в Перник. Най-напред Боянова бе осъдена на 14 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване, като й бе отказано съкратено съдебно производство. Софийският апелативен съд върна делото заради процесуални нарушения. Досега повторният процес бе отлаган многократно.

Днес отново бе отхвърлено  искането на защитата на Боянова за разглеждане на делото по съкратено производството. Адвокат Стефан Първанов  поиска отвод на съдебния състав, защото според него нито веднъж Боянова не е била питана от съда чувства ли се виновна за катастрофата.

По думите му уличената в престъплението трябва да бъде съдена по действащите закони от преди две години, когато е станала катастрофата. Живка Боянова се призна за виновна и каза, че ще даде обяснение на по-късен етап.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето