Окръжният съд в Плевен определи дати между 13 и 17 юли за начало на делото за пожара във влака София-Кардам миналата година, при който загинаха деветима души. Това съобщи съдия Силвия Кръстева, говорител на съда.

Определен е съдебен състав от един съдия и двама съдебни заседатели. Обвинителният акт по случая бе внесен в съда на 16 май т.г. Както бе съобщено от Окръжната прокуратура в Плевен, обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при условия на независимо съпричастие е повдигнато

срещу Георги Иванов, изпълняващ длъжността заместник-директор на предприятие "Пътнически превози" по експлоатация на "Спални и специални вагони"-София, който е разпоредил страничните врати на вагоните да бъдат заключени с каре и щифт.
 
Кондукторът на кушет-вагона Георги Георгиев от Варна и началникът на влака Иванка Костадинова от Лом са обвинени за причиняване на смърт по непредпазливост.

За посочените дати е разпоредено да бъдат призовани тримата подсъдими, експертите и пострадалите. Съставен е график за разпит на 123 свидетели в отделните дни. Ще бъдат изпратени преписи на наследниците на починалите за съдебните заседания. Началото на заседанията ще бъде от 9.30 ч.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето