Майката на двете деца от Асеновград, чиято драма потресе България, се закани, че ще иска от съда родителските права върху Николета и Павел. Това заяви тя в интервю за сутрешния блок на полската телевизия "Ти Ви Ен". Част от разговора можеше да бъде видян само в ефира на bTV.

Барбара приема репортерката на "Ти Ви Ен" в дома на сестра си. Тя обяснява, че Николета се чувства добре и че е разговаряла с психолог. Полякинята се закани, че след последните семейни събития, ще предприеме конкретни стъпки за развод.

-Не исках да му отнемам правото, защото той е техен баща все пак, независимо от това, което на мен ми е направил. Това са деца, той е техен баща, но сега в момента, след това което се случи, ще му ги отнема.

- Но всъщност, теоретично те могат да ходят през ваканцията при баща си и всяка година ще бъде такава война?

- Не си го представям това, въобще не си го представям, защото това, което направи моят мъж, това което беше способен да направи ме обижда и не зная как ще бъде по-нататък за в бъдеще, как ще изглеждат нещата.

- Това, което видяха всички, тази провокация, която е филмирала българската телевизия - Николета, както и синът ви не искаха да влязат в колата. Защо според вас?

- Да, така е. Това беше под натиск на бащата. Защото после в присъствието на служител от посолството, докато пътувахме в колата, Николета напълно се промени, отпусна се, започна да говори само и единствено на български.

- Изобщо не говореше на полски?!

- Значи, въобще не говореше на полски, но вече в посолството, същия ден още вечерта, започна да говори на полски, защото се говореше около нея на полски. Пробваше се да говори на полски. Малко и беше трудно, но сега, в този момент, бъбри на полски с връстниците си, нормално се забавляват помежду си. Замества думи, комбинира думи, но говори на полски и това много ме радва, тази блокада премина.

"Служителите на отдел "Закрила на детето" си свършиха работата

и доказаха, че няма пукнатини в системата на детската закрила", заяви междувременно заместник-министърът по социалната политика Светлана Дянкова. Пред Дарик радио Дянкова допълва, че не може да се търси вината на институциите, когато родителите демонстрират пред децата си насилие във взаимоотношенията.

По думите й, адекватното разрешаване на спора между родителите започвало с бракоразводно дело.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето