Първото изборно студио на bTV на 7 юни започва в 10.30 часа с водещ Светла Петрова. То ще продължи час и половина, а от 12.00 часа зрителите могат да проследят извънредната обедна емисия на bTV Новините. От 18.00 часа Николай Бареков ще отразява евровота пряко от НДК, а Виктория Петрова и Цветомир Семов – от студиото на bTV.

Предвидени са преки включвания от Италия и Брюксел, от Варна, където се очаква да гласуват много чужденци, както и от други места в страната. Социологическата агенция, с която ще работи bTV, е Gallup, а Виктория Петрова ще представя данните на агенцията от виртуално студио.

Тази седмица в предаването "Тази сутрин" ще се проведат мини-дебати, като първият е утре, 3 юни, от 8.00 часа между Ивайло Калфин (БСП) и Румяна Желева (ГЕРБ).

Междувременно, от днес посетителите на www.izbori.btv.bg могат да гласуват онлайн за партията, която искат да събере най-голям вот на евроизборите в неделя. В случай, че искат да изразят по-различно мнение, могат да се включат и в протесния вот. Онлайн гласуването ще бъде активно и за изборите за Национален парламент, като списъкът с партии ще бъде актуализиран. bTV ще представи резултатите от онлайн вота като ги съпостави с данните от традиционните социологически проучвания.

След началната страница на www.izbori.btv.bg най-посещавани са секциите с информация за различните партии и новини. Във форума най-посещавани и коментирани са темите Ще гласувате ли на тези избори? Защо според вас трябва да се гласува? За кого трябва да се гласува? Бихте ли продали гласа си на изборите? Мненията обикновено са доста крайни - от типа на: "никой не заслужава да гласувам за него" до "трябва да гласуваме задължително, за да изразим своето мнение". Има и 10% българи в чужбина – Германия, САЩ, Англия, Испания, Италия и други, които редовно посещават сайта.

Още - в www.izbori.btv.bg 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето