Директорът на "Автомобилната администрация" Володя Киров освободи от длъжност началника на регионалната дирекция в Монтана Любен Ананиев. Наказанието е заради разследването на bTV, в което репортери под прикритие получиха книжки в града без да сядат зад волана (гледай първа и втора част).

Междувременно транспортният министър Петър Мутафчиев поиска изпитите за шофьорски книжки да се извършват само в Държавната автомобилна инспекция. Мутафчиев предлага изпитите да се извършват в кабинети, осигурени с видеокамери.

Министърът смята, че прокуратурата трябва да вземе много сериозни мерки по случая, показан във филма на Стоян Георгиев "Свидетелство за корупция", включително да образува и наказателно дело.

Междувременно Икономическата полиция в Монтана установи, редица документни измами в школите, които съдействаха на репортерите да получат книжки по криминален начин. Проверките на школите и на регионалната дирекция "Автомобилна администрация" продължават. В прокуратурата е образувано досъдебно производство.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето