Екип на bTV завари семейството с приятели, запретнали ръкави около последното агне от скромното им стопанство.
„Това поне го виждаме откъде го вадим. Излиза от кошарата, пък може би и на вкус ще има разлика. По-сме сигурни, че ядем качествено", казва Атанас Линов, колач. И така от години...
„Искам да видя аз къде е расло, какво е пасло тука на село. За нас това е „Стара планина”. Гледал си го е в кошарата, хранил си го е. Аз и мляко не купувам. Вкусът му е съвсем различен. Онова замразено ли е един път и не го знаем с какво е хранено", каза Ваня Мирчева.
Семейството е пресметнало, че освен с гарантирано качество, произведените на село животински продукти излизат и далеч по-евтини: „От шест кокошки - шест яйца".
„Като ги купя кокошките, аз след това си ги коля. 50 лева съм дала ама аз си ги коля и си ги взимам. Фактически те тия пари не са загубени. Идват ми от яйцата", каза Ваня. И тази аритметика е валидна за всичко, произведено на село. Да откарат запасите към големия град, е последната грижа на семейството преди зимните месеци.