Денят на Враца ще започне с панихида за Христо Ботев, неговите четници и за загиналите за свободата и независимостта на България, отслужена от Врачанския митрополит Калиник в най-стария храм в града "Свето Възнесение Христово".

На тържествената сесия на Общинския съвет от 10 часа ще бъдат обявени новите носители на званието "Почетен гражданин" и на Наградите на Враца. След това ансамбъл "Пирин" ще изнесе празничен концерт за Деня на града на площад "Христо Ботев" от 11,30 часа.

Поклонението на лобното място на Христо Ботев в местността "Йолковица" във Врачанския балкан е от 13,30 часа. В него ще участва председателят на Народното събрание Георги Пирински, походниците от 63-я Национален туристически поход "Козлодуй-Околчица", делегации от побратимените градове и области. Свещеници от Врачанската митрополия ще отслужат заупокойна служба "Трисагиум" в памет на Войводата.

От 19,30 часа започва тържественият концерт, посветен на 133-годишнина от Ботевия подвиг и деня на града. Тържественият митинг-заря в памет на загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде открит от 21 часа на централния площад в града.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето