Продължаваме консултациите за вот на недоверие към правителството на ГЕРБ с тези парламентарни групи, които не го подкрепят. Това каза председателят на НС на БСП и председател на ПГ на "Коалиция за България" Сергей Станишев. Той беше гост на събора в село Красава, община Брезник, който се организира по повод на 102-та годишнина от организираното социалистическо движение в Брезнишкия край.

Станишев посочи, че през идната седмица предстои среща с Движението за права и свободи. Според него "основание за вот на недоверие към правителството на ГЕРБ има в много сфери, като се започне от неуспеха на антикризисната програма, която се усеща на гърба на почти всички българи".

"Здравеопазването е в пълен срив. В някои от болниците от три месеца не се правят планови операции. Недоимъкът е гигантски. Орязват се заплати на лекари и медицински сестри. Държавата не си изпълнява основното задължение - да финансира здравеопазването, така че хората да получават достъпна и качествена здравна помощ. Има основание и в други сфери за вот на недоверие към сегашното правителство, но това е процес, който трябва да консултираме с другите парламентарни групи и депутати, които не споделят политиката на правителството, за да се избере тази тема, която ще срещне най-голям отзвук. Моето разбиране е, че колкото по-дълго ГЕРБ е на власт, толкова е по-зле за България", заяви Сергей Станишев.