Пламен Галев, който е в следствения арест заедно със сподвижника си Ангел Христов, по обвинение за ръководене на престъпна група, ще се кандидатира за депутат. Това стана ясно в Дупница по време на поредното заседание по делото за обида, заведено срещу бившите барети от съветниците от Атака Методи Стойнев и Милен Попов. Те съдят дупнишките бизнесмени за това, че ги нарекли "идиоти", в национален ефир.

Братя Галеви дойдоха в съда под засилена охрана. Пред съдебната зала те бяха посрещнати от около 50 свои привърженици.

За пореден път делото за обида бе отложено, този път заради влошеното здравословно състояние на адвоката на Ангел Христов. След заседанието стана ясно, че Пламен Галев все пак ще участва в изборите като кандидат за депутат.

"Дали ще бъде регистриран като кандидат някой от тях, а след това дали ще бъде избран - това  е Божа работа може да не успеят да съберат 10 000, пък ако съберат могат след това да не бъдат избрани", каза адвокатът на Галев, Менко Менков.

"Предишният път за два дена се събраха 16 000, предполагам не е проблем подписите, подписите не са проблем, защото са много хората, които ги уважават тях", съобщи Георги Буцев, председател на Съюза на инвалидите.

Днес в Районната избирателна комисия (РИК) в Кюстендил бе подадено заявление за издигането на кандидатурата на Пламен Галев като независим кандидат за предстоящите избори за Народно събрание. При депозирането на заявлението са присъствали всичките 7 членове на инициативния комитет, издигащ кандидатурата.

Още за изборите вж. в Izbori.btv.bg