Двама служители на ЧЕЗ Ловеч са нападнати с пистолет от абонат при опит да му изключат тока заради неплатени сметки. Милчо Иванов обаче твърди, че не е заплашвал никого и няма пистолет. По случая работи плевенското Второ РПУ.

Служителите на ЧЕЗ Мирослав Петров и Борис Божидаров отиват в село Беглеж, за да спрат тока на Милчо Иванов заради неплатена сметка. Прекъсват захранването на външното табло и тогава се появява Иванов.

"Отдалече се развика. Първо дойде при нас, в следващия момент извади пистолет, зареди го, насочи го и каза пусни ми тока. Какво мога да направя - пуснах го", разказа Мирослав Петров.

Борис Божидаров бил с гръб към разярения човек, но е сигурен, че той е извадил пистолет.

Екипът ни намери Милчо Иванов в къщата му в Беглеж. Той твърди, че няма пистолет. Признава, че има ловна пушка, но не е заплашвал с нея никого.

"Никого не съм нападал, никакви пищови не съм вадил. Това е някаква диверсия, искат да ми разрушат семейството", каза Милчо Иванов.

Той признава, че не може редовно да си плаща сметките и му спират тока три пъти от началото на годината. Затова поискал от служителите на ЧЕЗ разбиране.

От ЧЕЗ признават, че при подобни случаи напоследък все повече хора ги заплашват с физическа саморазправа. За прът път обаче някой вади пистолет. Когато знаят, че имат т.н. „рисков клиент”, служителите на дружеството ходят с полиция. Сега обаче не предполагали, че този човек може да извади оръжие. По случая има преписка в плевенската полиция.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето