Опитите на жителите на село Ягодово да станат пловдивчани продължават близо 4 години. Хората искат да се отцепят от община Родопи и да се присъединят към Пловдив, като настояват да бъде проведен референдум в селото. От община Родопи обаче не разрешават.

Село Ягодово се намира само на няколко километра от Пловдив. В него живеят близо 3500 жители. Повечето то тях настояват да станат пловдивчани. Те искат да се отделят от община Родопи и да преминат към община Пловдив, защото не са доволни от живота си. Хората искат да имат по-добър транспорт, улиците им да не бъдат с дупки, телефоните да станат градски и най-накрая да имат канализация.

Ягодовци се надяват, че след като минат към община Пловдив, тя ще осигури и повече работни места.

Преди четири години в селото се създава инициативен комитет, който в края на 2006 година събира 1264 подписа за провеждане на референдум. Общинският съвет на община Родопи и до този момент обаче не насрочва дата за обществено допитване.

Мотивът, с който Общинският съвет отказва да насрочи дата за референдум, е нередности в подписката.

Общинският съвет на Пловдив вече е гласувал решение, с което да приеме жителите на Ягодово, защото има интерес да разшири територията си. Докато ягодовци чакат датата за референдума, по техния път тръгнаха и жителите на Крумово.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето