Боно навършва 50 години. В понеделник, 10 май, певецът и защитник на редица общочовешки каузи по цял свят ще отпразнува юбилей, който си заслужава да бъде запомнен.

Пол Дейвид Хюсън - по-известен като Боно е роден на 10 май 1960 г. в Дъблин и този понеделник навършва 50 години. В навечерието на рождения си ден легендарният рок музикант едва ли има нещо на сцената, което е пожелал и не е постигнал.

Заедно с групата „Ю Ту”, Боно печели множество награди - от „Грами”, през „Билборд” до „Златен глобус”. След суперуспешната за музикантите 2005 г., „Ю Ту” често са определяни като най-великата група на света.

Боно е любимец на милиони по света и заради любовта си към хората. На международната сцена певецът се изправя рамо до рамо с редица световни лидери в борбата с бедността, липсата на вода или разпространението на болести по света. На ревера му тежат множество почетни отличия като ордена "Кавалер на почетния легион" на Франция, Ордена на Свободата от Съединените щати или Рицар на Британската империя.

„Рокаджиите искат две неща - да се забавляват и да променят света. Когато можеш да ги съчетаеш, тогава си най-щастлив”, сподели музикантът.

Най-вероятно Боно ще отпразнува рождения си ден със семейството си - четирите му деца и съпругата му - Али Хюсън, с която са заедно още от гимназията, от където тръгва и групата „Ю Ту”.