В края на миналата седмица русенската публика се наслади на изкуството на Виктор Чучков .След концерта големият композитор също изрази добрите си чувства към публиката, сред която по думите му има все повече млади хора.

"Аз бих искал да отправя едно послание към различните поколения, особено към младите, да оценят тази красота, която е заложена в класическата музика. От красотата не може да се избяга и тя е основа на много други произведения във всички жанрове - и в поп музиката, и в рок музиката", отбеляза Виктор Чучков.

Освен на младите хора в публиката Чучков възлага големи надежди и на младите музиканти, за които според него не се говори достатъчно.

"Music Idol - на български идол - това е един стимул за много млади хора да влязат в света на музиката. Затова си мисля ,че Music Idol в класическата музика може веднага да има огромен успех в България. Имаме стотици невероятни идоли млади - от 7-годишни до 20, които могат да заразят всички останали. Това са очарователни таланти. Въпросът е, че в класическата музика са много по-скромни и те не шумят много", казва Виктор Чучков.

Програмата на талантливия музикант е изключително натоварена - концерти, звукозаписна дейност, майсторски класове, но творческата му енергия очевидно е неизчерпаема.

"Очаквам с много голямо любопитство синовете ми да приключат снимките на новия си филм - т.е първият им филм "Тилт". Аз трябва да мисля отсега, да нахвърлям идеи за музиката. Получих и една покана за нещо необичайно за мен - да бъда актьор в един игрален канадски филм, който е направен за един голям композитор - Андрей Матьо и срещите му с Рахманинов. Аз там ще бъда диригент във филма и ще трябва да изпитам вълнението на актьорите. Вече бях сниман в един италиански филм, така че не ми е чуждо", споделя още Чучков.

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo