Тютюнопроизводители излязоха отново на улицата с искане за по- високи изкупни цени. Протести имаше в Харманли и Гоцеделчевско. След намесата на полицията до пътни блокади не се стигна.

В Харманли около 300 земеделци призоваха ДПС да се дистанцира от протеста им, тъй като политическата намеса ги разединявала.

"Ние не заемаме абсолютно никаква такава политическа пристрастност. Това трябва да стане ясно на всички тютюнопроизводители. На всички. Около 300 000 души сме в България. Аз пак ви казвам - най-много сме в Европа”, каза Асен Кичуков.  

Хората настояха да получат националните доплащания до края на март, а не както е предвидено на два транша - до края на годината. Парите им трябвали сега, тъй като фирмите ги мотаели с цени.

За разлика от предишния митинг в Гоце Делчевско, който завърши с размирици, днес протестиращите бяха в пъти по-малко. Преди година килограм тютюн се е изкупувал за 8 лева. Сега производителите го продават за 3 лева. Хората настояват държавата да се намеси и да задължи фирмите да изкупуват реколтата им на по-висока цена. Следващата стъпка на стопаните е да блокират международния път за Гърция.