От днес до 11 април вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем ще бъде на официално посещение в САЩ. В делегацията, водена от вицепремиера, са включени председателят на комисията по бедствия и аварии Венелин Узунов, зам.-министърът на здравеопазването Стоян Стоянов, началникът на Националната противопожарна служба Николай Николов, директорът на "Гражданска защита" Стефко Бурджиев.

Във Вашингтон министър Етем ще изнесе лекция в центъра "Удроу Уилсън", посветена на обединените усилия на правителствата в борбата с природните бедствия. Тя ще има срещи в Държавния департамент, Федералната агенция за управление на извънредните ситуации, както и в Института за управление на извънредни ситуации в Емитсбърг.

Делегацията ще се запознае и с дейността на Агенцията за вътрешна сигурност и управление на извънредните ситуации на Вашингтон, където на експертите от българска страна ще бъде представен план на града за реагиране при бедствени ситуации.

На 8 април българската делегация ще посети Щатския център за спешни операции в Денвър. Предвидено е и посещение в Конгреса на щата Колорадо, както и оглед на терена, поразен от торнадо на 22 май миналата година, посочват от МИС. В Ню Йорк министър Етем ще се срещне с представители на българската общност.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето