Обир по холивудски в центъра на София. Маскирани като полицаи и въоръжени обраха обществен трезор в София. Престъплението беше извършено малко след 20 ч. снощи. Сметката на полицията показва, че бандата е успяла да задигне съдържанието на около 50 касетки. Тепърва ще се установява какви са щетите.

Работното време на този трезор на улица "Княз Борис Първи" е до 20 ч. В този час на смяна застъпват двама охранители. Невъоръжени. Единият е на 22 години, а другия на 56. Вчера вечерта малко след като затворили трезора на вратата се позвънило и охранителите видели двама полицаи. С отварянето на вратата обаче се оказали на пода, а преоблечените бандити ги набили и завързали с белезници.

След това в трезора нахлули още няколко души, насочили се към металните касети и разбили голяма част от тях. Различни вещи, сред които златни накити и пари са попаднали в ръцете на бандитите.

Часове след нападението пред трезора започнаха да се събират притеснени наематели на касетки. Някои от тях негодуваха тъй като работата на полицията удължаваше чакането, докато разберат дали са сред потърпевшите. Някои бяха прекарали нощта на улицата.

"Няма по-лошо нещо от това човек да няма информация! Клиенти на този трезор са от години може би повече от 700 души. Може ли 700 души сега да седят в неведение и да не знаят за какво става въпрос. Като повечето хора тука, както и аз имаме документи", оплака се Дамянов, клиент на трезора.

Потърпевшите разказаха, че според договора им, фирмата собственик на трезора не поема отговорността в случай на грабеж.

Според клиенти на трезора, собственикът е имал дългове към банки и физически лица. това е и една от версиите, по които полицията работи. Охранителни видео камери има по цялата улицата, на която се намира трезорът, както и над врата на самия сейф. На видео записът от тях се разчита, за да се установи самоличността на обирджиите.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето