Днес в Министерския съвет ще се проведе първото заседание на консултативния антикризисен съвет към премиера Сергей Станишев. Идеята за създаването му бе дадена на форума за развитието на България в условията на глобална криза, на който премиерът бе домакин през февруари. Целта е правителството, бизнесът, банковият сектор, синдикатите и неправителственият сектор периодично да обменят актуална информация за реалното състояние на икономиката и съвместно да актуализират мерките за преодоляването на последиците от кризата.

На заседанието ще бъде направен преглед на текущата икономическа ситуация в страната. Ще бъдат обсъдени пазарът на труда в условията на икономическата криза мерки за ограничаване на спада в промишленото производство.

В състава на съвета, ръководен от премиера, са включени представители на държавния, неправителствения и банковия сектор, синдикатите и бизнеса. Заседанията ще се провеждат всеки месец. Сред членовете са министрите Ивайло Калфин, Пламен Орешарски, Петър Димитров, Емилия Масларова, управителят на БНБ, председателите на НСИ и на Агенцията за икономически анализи и прогнози, на Икономическия и социален съвет.

На първата дискусия председателят на БСК Божидар Данев ще предложи за обсъждане текущата икономическа ситуация в страната; мерки за ограничаване спада в промишленото производство; пазар на труда в условията на икономическа криза. БСК ще предложи свой трети пакет с антикризисни мерки, утвърден от Управителния съвет на камарата на 17 март.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето