1 USD
1.83853 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,342.7

Свикват антикризисния съвет към премиера

БГ Бизнес
 

Ще бъде обсъдена икономическата ситуация и мерките срещу кризата

Днес в Министерския съвет ще се проведе първото заседание на консултативния антикризисен съвет към премиера Сергей Станишев. Идеята за създаването му бе дадена на форума за развитието на България в условията на глобална криза, на който премиерът бе домакин през февруари. Целта е правителството, бизнесът, банковият сектор, синдикатите и неправителственият сектор периодично да обменят актуална информация за реалното състояние на икономиката и съвместно да актуализират мерките за преодоляването на последиците от кризата.

На заседанието ще бъде направен преглед на текущата икономическа ситуация в страната. Ще бъдат обсъдени пазарът на труда в условията на икономическата криза мерки за ограничаване на спада в промишленото производство.

В състава на съвета, ръководен от премиера, са включени представители на държавния, неправителствения и банковия сектор, синдикатите и бизнеса. Заседанията ще се провеждат всеки месец. Сред членовете са министрите Ивайло Калфин, Пламен Орешарски, Петър Димитров, Емилия Масларова, управителят на БНБ, председателите на НСИ и на Агенцията за икономически анализи и прогнози, на Икономическия и социален съвет.

На първата дискусия председателят на БСК Божидар Данев ще предложи за обсъждане текущата икономическа ситуация в страната; мерки за ограничаване спада в промишленото производство; пазар на труда в условията на икономическа криза. БСК ще предложи свой трети пакет с антикризисни мерки, утвърден от Управителния съвет на камарата на 17 март.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии