1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

ДКЕВР глобява ЧЕЗ с 500 хил. лв.

БГ Бизнес
 

Имуществените санкции са по 250 хил. лв. съответно за ЧЕЗ "Разпределение България" и ЧЕЗ "Електро България"

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) реши да наложи принудителна санкция на енергийното предприятие ЧЕЗ, което не изпълнява решението й за въвеждане на едномесечно отчитане на електрическата енергия. Това се посочва в съобщение до медиите от ДКЕВР.

За да защити интересите на потребителите с решения от октомври и декември миналата година ДКЕВР постанови прекратяване на експерименталното тримесечно отчитане и постави на чешката компания срок до края на март 2009 г. да въведе едномесечно отчитане на потребената енергия на всички нейни абонати, посочват от регулатора.

След направена проверка експерти на регулатора са установили, че решенията не се изпълняват. Въз основа на констатациите и в съответствие с действащото законодателство председателят на комисията Константин Шушулов е постановил налагане на две имуществени санкции от по 250 000 лв. съответно за ЧЕЗ "Разпределение България" и ЧЕЗ "Електро България".

С днешното си решение ДКЕВР е постановила и удължаване на срока за преминаване към едномесечно отчитане с три месеца. През това време от чешката енергийна компания трябва да предприемат всички мерки за стриктното спазване на условията, поставени от регулатора.

Очаква се окончателното решение на комисията да бъде взето в края на юни, съобщават от ДКЕВР.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии