1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Изтече срокът за премахване на тримесечното отчитане на тока

БГ Бизнес
 

ЧЕЗ обаче отказаха да изпълнят разпореждането и да въведат месечно отчитане на тока

Днес изтече поставеният от държавния енергиен регулатор краен срок ЧЕЗ да отмени тримесечното отчитане на електромерите в Западна България и това да се прави всеки месец.

Както се и очакваше, разпореждането не беше изпълнено.

Още в началото на годината чешката електроразпределителна компания предупреди, че преди юли не може да върне месечното отчитане.

От ЧЕЗ днес казаха, че няма да коментират темата, докато не видят каква ще е следващата стъпка на енергийния регулатор.

Председателят на държавния енергиен регулатор Константин Шушулов днес не се ангажира какво ще предприеме комисията от тук нататък спрямо неподчинението на ЧЕЗ. Ще наложи глоба, ще запази тримесечното отчитане на електромерите до лятото, или ще вземе и двете решения.

"Решението ще се случи утре, след като се запозная с доклада на комисията и предложените от нея варианти", съобщи Константин Шушулов.

Комисията е разколебана. Електромерите се отчитат веднъж или два пъти годишно в почти всички европейски страни. Според социологическо проучване, поръчано от ЧЕЗ, мнозинството абонати одобряват тримесечното отчитане. Пред телевизиите обаче потребителите недоволстват.

По думите на Константин Шушулов към момента ЧЕЗ са запазили месечното отчитане на електромерите само в ромските квартали и най-рисковите зони, където се опасяват от кражби на ток.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии