Седемнайсетгодишно момиче вдигна на крак антимафиотите със заплаха, че ще взриви училището си, защото е подложена на системен тормоз от родители и съученици. За щастие обаче сигналът се оказа детска игра. Според разследващите, този случай е показал, че последните промени в закона им връзва ръцете за бързи действия.

"Аз съм едно 17-годишно момче, но вече няма причина да живея! Родителите ми се отнасят с мен като с животно. Ужасът започва когато стъпя в даскало. Не ми пука дали ще живея или ще умра. Мога просто да поставя проста бомба и си4ко да стане в пепел!"- този имейл получава на пощата си популярно тийнейджърско списание за рубриката, в която децата търсят помощ от психолог.

"Звучеше толкова автентично. Нямаше как да не му обърна внимание. Стреснахме се на базата на цялата криминална хроника не само в България а и в света", разказва Мила Иванова, жената, получила писмото. Тя го препраща писмото на антимафиотите, които обаче реално са с вързани ръце да действат бързо.

Според последните промени в закона, за да се стигне до конкретен извършител трябва да се иска разрешение от съда и съдействие от интернет доставчиците, което води до забавяне.

В случая доставчикът на интернет помага бързо на базата на личен контакт. 17-годишното момче се оказа момиче, а цялата история с тормоза и изтезанията се оказва измислица и игра. Детето е отличничка без проблеми в семейството. Просто група приятелки решават да видят чете ли въобще някой писмата на тийнейджърите.

Антимафиотите получават десетки подобни сигнали и работят по всеки, защото не се знае какво седи за тях.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето