1 USD
1.80911 BGN
Петрол
Bitcoin
$70,477.0

Трябва да сменяме топломерите

БГ Бизнес
 

Подмяната ще струва до 35 лева на уред и ще засегне 260 хиляди семейства

Приблизително половината от потребителите на парно в София и страната от края на тази година трябва да си сменят индивидуалните уреди за дялово разпределение, които са монтирани по радиаторите в техните жилища. Смяната ще струва до 35 лева на уред и ще засегне 260 хиляди семейства. Това обявиха днес във Франкфурт пред български медии мениджърите на фирмата за топлинно счетоводство Техем. В България Техем обслужва повече от 50 % от семействата с парно.  

От тази година започва да изтича 10-годишният гаранционен срок на уредите, които топлинният счетоводител е монтирал на 260 хиляди домакинства в страната. Уредите бяха въведени задължително в края на 1999 г., началото на 2000 година. Батерията на всеки един топломер има живот от 10 години. Именно батерията се явява и най-скъпата част от топломера. Затова е безпредметно да са сменя с нова, защото няма гаранции че електрониката в устройството ще може да работи още 10 години.

Фирмата предлага абонатите да си купят нов модел топломер, който позволява да се отчита потреблението дистанционно, без топлинния счетоводител да влиза в дома на абоната. Освен директната продажба на топлинните разпределители, при която потребителите се обвързват с фирмата за дялово разпределение за 10-годишен период, тъй като само тя може да отчита собствените си уреди, от фирмата ще предложат на клиентите си и възможност уредите да се дават под наем, като месечната такса ще е 1 лев и ще включва освен наема за уреда и таксата за отчитането и изготвянето на индивидуалните сметки за парно.     

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии