Бизнесменът Петър Христов, който помага финансово на семейството на пострадалата при катастрофата с Максим Стависки Мануела Горсова, отрече информацията на прокуратурата от вчера, че с пари от дарителската сметка за момичето е бил купен автомобил "Мерцедес". Пред bTV, Христов заяви, че стойността на колата е девет хиляди лева и лично той е изплащал вноските. Интервюто взе Светослав Иванов.

"Реалното плащане от страна на Красимир от сметката на Мануела е в размер на 1517 лева, ако трябва да бъдем безкрайно точни", каза Петър Христов.

"В интерес на истината, аз му помагах да го плаща през цялото време този "Мерцедес". От човешка гледна точка, може би аз съм направил грешката. Те имаха нужда от кола, второто колата я подсигури мой близък приятел от столична автокъща, просто такава е имало в момента. Красимир остави старата си кола, за която аз се бях изморил да давам пари да се ремонтира, колата беше за смяна просто, и ако не се лъжа му дадоха три хиляди лева", каза Христов.

Попитан, не се ли чувства употребен, когато е разбрал, че толкова много пари са изхарчени за хазарт от бащата на Мануела, бизнесменът отговори: "Всички ние - добрите хора, това ни прави добри - да можем да прощаваме и да продължим нашата кауза".

"След този случай, 95% от хората, които му помагаха се отказаха. Това означаваше да оставим това дете да потъне в небитието в буквалния смисъл на думата. Не мога да си представя да оставя нещо, което съм започнал преди да стигна до края", допълни Христов.