1 USD
1.83957 BGN
Петрол
Bitcoin
$66,935.4

НАП започна акция за изземване на обороти от касите на магазини

БГ Бизнес
 

Едновременно в няколко града на страната данъчните влязоха в обекти на свои длъжници

Търговец, който дължи десетки хиляди лева данъци на държавата днес заплаши наш екип с търсене на материална отговорност, ако покажем магазина му. Бизнесменът беше обект на специалната акция на Националната агенция за приходите за изземане на обороти от касите на длъжници.

Едновременно в няколко града на страната данъчните влязоха в обекти на свои длъжници. Поискаха да бъде преброен текущия оборот. Проверяваха дали се регистрират оборотите на касовия апарат, имат ли служителите трудови договори, внасяни ли са осигуровки.

"Имате задължения към бюджета. С тази цел всички средства от касата ще изземем, за да ви погасим задълженията...данъчната администрация ви чака отдавна", информира данъчният инспектор.

300 лева беше сумата в касата на този магазин в ранния следобед.

"Според разпоредбите, тези пари трябва да бъдат внесени в сметка на фирмата, която вече е запорирана от нашите служители или да ги внесат в бюджета по съответни сметки", заяви Николай Наков.

Управителят ще ви държи отговорни, ако материалът се излъчи по телевизията, заплаши продавачката.

Малко след тази заплаха собственикът на магазина все пак е внесъл близо половината  от сумата, която дължи, научи bTV. Това е ефектът, който се цели с тази мярка, коментираха данъчните. Защото често оборотите в касите са равни на стотни, дори на хилядни от дълга на собственика. Точно така беше и в следващия магазин, проверен днес в София.

"И двете фирми, които проверихме днес, са били търсени многократно да платят задължения и осигурителни осигуровки в размер близък и над 50 хиляди лева", отбеляза Росен Бъчваров.

Ако мярката с изземане на пари от касите не накара неизрядните данъкоплатци да внесат дължимото, следващите мерки срещу тях ще са запор на банковите им сметки и на недвижимо имущество.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии