В по-голямата част от страната пътните настилки са сухи, съобщиха от Национална агенция "Пътна инфраструктура". Заснежени и заледени пътни настилки има в областите Смолян и Кюстендил, на прохода "Петрохан" и в Родопите, а частични заледявания има по високите и сенчести места.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, Ребърково - Елисейна, в района на Мечи дол и района на Козница. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.    

Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета през проходите "Шипка", "Петрохан" и по пътя Сливен - Стара река. Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета през пътя Белово - Юндола и Велинград - Сърница. Всички МПС трябва да са с вериги, а товарните да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала и Печинско и по пътя Батак - Доспат.  

Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият и пътя Шипково - Рибарица. До края на юли е спряно движението през прохода "Хаинбоаз" за всички МПС.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето