В по-голямата част от страната пътните настилки са сухи. Заснежени и заледени пътища има на прохода "Петрохан" и в Родопите, а частични заледявания има по високите и сенчести места в Смолян и Кюстендил, съобщиха от Национална агенция "Пътна инфраструктура".

Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета през прохода "Шипка", "Петрохан" и по пътя Сливен - Стара река, Белово - Юндола, Велинград - Сърница и Батак - Доспат.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, Ребърково - Елисейна, в района на Мечи дол и района на Козница.

Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият, както и пътят Шипково - Рибарица и връх Бузлуджа.    До юли е спряно движението през прохода "Хаинбоаз" за всички МПС.

Няма загинали при катастрофа през последното денонощие, съобщиха от МВР.  В страната са станали 13 тежки пътни произшествия. Ранени са 13 души. В София са регистрирани 78 леки и една тежка катастрофи, при които са пострадали един.