Четиричленно семейство загина тази нощ при пожар в София. Димитър, съпругата му Доля, дъщеря им Снежина и баща му, също Димитър, остават в пламъците в 13-и апартамент на блок 1 в квартал "Слатина". При пожара е оцеляла 76-годишната майка на Димитър, Стойка. Тя е в токсикологията на "Пирогов" с леки изгаряния и отравяне от газовете. Състоянието й е задоволително, но все още не се знае кога ще бъде изписана.

Сигналът за пожара е подаден в 1. 29 часа. Първите огнеборци, пристигнали на мястото, не успяват да проникнат в апартамента, тъй като не са могли да преодолеят блиндираната врата. В дома е било почти цялото семейство Димови - дядото Димитър, бабата Стойка, синът им Димитър, снахата Доля и внучката Снежина. Внукът Димо в момента е в чужбина и не знае за трагедията. Съседи от близките блокове са видели как един мъж крещи на прозореца за помощ, но не посмява да скочи. Умира в пламъците заедно с баща си, съпругата си и дъщеря си. Бабата, която е в съседната стая, оцелява. 

Причините за пожара все още се изясняват. Съседи са чули няколко взрива, които може да са предизвикани от препарати или лично оръжие.

Семейство Димови живее от 17 години в апартамента. Знае се, че Димитър е бил военен, работил е в чужбина, а съпругата му - аптекарка. Загиналата им 18-годишна дъщеря е била приета да учи в Икономическия университет. Синът Димо  току-що е завършил висшето си образование и работи във фармацевтична фирма.

От началото на отоплителния сезон - първи октомври, до днес, при битови инциденти като този са пострадали общо 45 души, съобщават от Пожарната.