1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,468.9

Отново финансови скандали в САЩ

БГ Бизнес
 

15 висши служители на AIG са върнали скандалните бонуси 

Отново финансови скандали в Съединените щати - висши служители на застрахователния гигант AIG са върнали бонусите, които предизвикаха скандал в обществото. Междувременно още финансови институции, подпомогнати със средства на държавата, се забъркват в нови скандали.

15 от 20-те висши служители на AIG вече върнаха близо 50 от 165-те милиона долара от скандалните бонуси. Властите се надяват да си върнат още поне 30 милиона. Останалите пари са били платени на чужденци.

Конгресът поиска да гласува предложение за 90% данък върху бонусите. Белият дом обаче се оказа срещу идеята с мотива, че е неконституционна.

В скандал успя да се забърка и друга банка, подпомогната от данъкоплатците - Джей Пи Морган. Компанията си купи два нови луксозни самолета и ще им построи терминал на стойност 138 милиона долара. Скъпоструващият проект предвижда и зеленчукова градина на покрива.

Всички тези скандали съпътстват началото на новата правителствена програма за изкупуване на лошите активи на банките. Първоначално правителството ще вложи 100 милиарда долара от парите на данъкоплатците.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии