На прицел от днес до края на почивните дни за Националния празник са зимните курорти и местата, където се очаква по-голям поток от туристи. Много собственици на хотели и заведения вече имат опит с проверяващите, особено по празничните дни.
По заповед на земеделския министър в проверките се включват всички регионални служби на Агенцията по безопасност на храните. Според Найденов в празнични дни много търговци правят опити да пласират негодни за консумация стоки. В Агенцията по безопасност на храните вече има подадени сигнали за нарушения на хигиенни и санитарни норми.
Минаха времената на заиграване, на измами. Аз каквото ям, това ядат и моите клиенти, всичко е перфектно, твърди Стоян Митев – собственик на ресторант.
Проверките ще обхванат и складовете на доставчиците. От днес до неделя се очаква и по-голямо потребление. Затова заедно с пазаруващите в магазините и търговските центрове ще обикалят и инспектори.
