ЦРУ ще има право да убива лидери на терористични организации. Президентът Джордж Буш е одобрил списък на набелязаните лица и го е предоставил на разузнаването. Вестник "Ню Йорк Таймс" пише, че в списъка има дванадесет имена.

Официални представители заявили за вестника, че това са "най-лошите от най-лошите терористи".

В списъка попадат Осама бен Ладен и неговата дясна ръка Айман Зауахри, както и десетина изявени лидери на "Ал Кайда" и свързани с нея структури. "Ню Йорк таймс" цитира военни служители, според които разрешението за убийство ще се дава в случаи, когато залавянето на терориста не е възможно или може да доведе до невинни жертви. Писменото разрешение дефинира оперативни членове на терористичната мрежа "Ал Кайда" като вражески бойци и следователно ги прави легитимни обекти за смъртоносни удари. Изготвянето на списъка е резултат на намеренията на ЦРУ да преследва, убива или залавя членове на "Ал Кайда" в страни като Йемен, които са далеч от традиционното полесражение, коментира "Ню Йорк таймс".
Миналия месец ЦРУ организира убийството на шестима йеменци, заподозрени за атентата срещу миноносеца "Коул" преди две години в пристанище Аден. Забраната ЦРУ да изпълнява смъртни наказания е от 1976 година. Тогава президентът Джералд Форд забрани на ЦРУ да убива под силния обществен натиск да не се прикриват операции на разузнаването срещу цели в чужбина.