Световно известният танцьор и хореограф Густаво Русо, заедно с двадесет от най-добрите аржентински артисти представя един нов, оригинален и модерен спектакъл - "Танго Седъкшън".

"Танго Седъкшън" или "Съблазняване чрез танго" е спектакъл, който разказва за културата и историята на тангото. Танцьорите разказват за тангото в момента на неговото раждане, за класическото танго и за хората, които го популяризират. За силата на съблазняване чрез танго разказва третата част на спектакъла. Самата хореография обединява три различни вида танц - традиционно танго, модерен и класически балет.

Тангото има повече от сто години история. Хората се променят и тангото заедно с тях, но никога не губи своята същност. Много е важно за мен да пазим традицията, да пазим есенцията на тангото. Но в същото време, когато говорим за артистите на сцената, истината е, че ние трябва да направим нещо повече, ние трябва да се развиваме и да правим нещо по-различно. Понякога отиваме по-далеч, но каквото и да направим на сцената, то трябва да пази душата на тангото, споделя Густаво Русо, хореограф, режисьор и главен танцьор:

Густаво е един от най-известните танцьори на танго. Негов спектакъл е поставян и на сцената на Бродуей. Събира групата "Танго Седъкшън" през 1995 г. За да подбере едни от най-добрите аржентински танцьори той организира кастинг.

Много трудно за мен е да намеря подходящите танцьори. Танцьорите трябва да комбинират различни техники от различни танци, които те умеят. Те трябва да бъдат артисти, не просто танцьори. И освен всички тези неща те трябва да умеят много добре традиционното танго. И как аз комбинирам всичко това, аз ви каня да видите шоуто, надявам се, че ще Ви хареса, казва Густаво Русо.

Танго Седъкшън има повече от сто и петдесет представления в цял свят. В момента групата е на европейско турне, част от което от втори до осми април ще бъдат и няколко български града - София, Варна, Велико Търново, Бургас и Русе.

Вижте целия материал в прикачения файл.

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето