Филмът "Единствената любовна история, която Хемингуей не описа" разказва за живота на 23-годишния Хемингуей, който минава с влак през България. Наистина писателят е бил в страната ни на 18 октомври 1922 г., дошъл е от Турция. Именно тогава той пише репортажи, които са първото нещо, което получава публичност.

Сюжетът разказва за една неразказана любовна история. Хемингуей попада в прегръдките на дъщерята на началника на гарата по време на престоя си в България. Двамата са с много силни характери и борбата между тези характери е залегнала в основата на филма.

Режисьорът Светослав Овчаров признава, че публиката извън България е реагирала много добре на прожекциите. Реакцията на публиката беше много жива, с много смях и с много ръкопляскания, малко като в театрално представление, казва той.

Да се правят филми за исторически личности е доста рискована работа, допълва Светослав Овчаров. Главната роля е поверена на младия американски актьор Крис Хайслър, избран след кастинг в САЩ. След участието му в "Единствената любовна история, която Хемингуей не описа", актьорът получава главна роля в сериала "Докато свят светува".

Можете да гледате филма по кината у нас от 20 март.

Целият разговор вижте в прикачения файл.

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето