1 USD
1.83957 BGN
Петрол
Bitcoin
$66,935.4

Икономиката се свива

БГ Бизнес
 

Очаква се недостиг от милиарди долари за бедните и развиващите се страни

Европейският съюз трябва да облекчи условията за присъединяване към еврозоната. Според председателя на Европейската банка за възстановяване и развитие, това е необходимо, за да се помогне на страните от Източна Европа, пострадали сериозно от световната финансова криза. Прогнозите за близките месеци остават нерадостни.

Световната банка прогнозира, че тази година глобалната икономика ще се свие за първи път след Втората световна война. В същото време търговията ще достигне най-ниската си точка от 80 години насам. Според експертите на банката засилващата се глобална финансова криза ще породи недостиг от милиарди долари за финансиране на бедните и развиващите се страни.

Група от над 100 държави ще се окаже лишена от финансиране. Световната банка предупреждава, че международните финансови институции няма да могат да осигурят дори и минимума, необходим на тези държави.

Едва една четвърт от уязвимите страни ще успеят да смекчат ударите на финансовата криза чрез създаване на работни места или мрежи за социална сигурност. България не е в групата на най-застрашените държави.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии