Прокуратурата проверява дали е имало опасност от епидемия и зарази, заради непочистените боклуци в София. Кметът Бойко Борисов е изпратил молба до Софийската градска прокуратура, с която иска да бъда образувана проверка срещу фирма "Новера". Това съобщи градският прокурор Николай Кокинов.

"Отговорност от фирмата ние не можем да търсим, тъй като тя е юридическо лице", обясни прокурорът.

Днес Столичният общински съвет ще обсъди прекратяването на договора с фирма "Новера". Проблемът с отпадъците на София ще е в центъра на вниманието на извънредното заседание на общинарите.

Вчера концесионерът "Новера" възобнови събирането на боклука в 19-те района, които обслужва. Така на практика може да се излезе от кризата с отпадъците. Въпреки това, кметът Бойко Борисов предложи общинският съвет да прекрати договора с "Новера".

Фирмата спря да чисти града с аргумента, че общината бави плащанията и концесионерът е изпаднал във финансов колапс. В същото време общинските съветници от БСП обвиниха ГЕРБ, че използва за свои цели проблемите с боклука. И червените, и сините от опозицията обаче обявиха, че ще подкрепят предложението за процедура по прекратяване на договора с "Новера".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето