Депутатът Яне Янев и кметът на гоцеделчевската община Гърмен Ахмед Башев се скараха в студиото на "Сеизмограф" по повод на твърденията, че в Западните Родопи има тенденция за радикализиране на исляма (гледай предаването тук).

Двамата бяха поканени да коментират изявленията на Янев, че в село Рибново момичетата се принуждавани да носят забрадки и арабски носии и че фондации от Саудитска Арабия финансират ислямизацията на образованието и бита в района. Разправията започна, след като Башев заяви, че темата се припомня периодично с политически цели.

След предаването депутатът пък показа документи за злоупотреби в особено големи размери в община Гърмен.

Въпросният кмет Ахмед Башев има злоупотреби в особено големи размери. Част от тях са доказани от Министерството на финансите, касаят обществени поръчки, касаят неправомерно използване на средства по европейски програми и касаят преотдаване и продажба на общински терени в абсолютно безобразно беззаконие. Това е типичен представител на кметовете феодали, който се е съюзил с определени магистрати от окръжен съд Благоевград, които го пазят години наред", каза Янев.

Ахмед Башев вече си беше тръгнал, затова беше потърсен по телефона. Той коментира, че в общината е имало шестмесечна ревизия и наистина има някои нарушения, но са му съставени актове и той си е платил глобите.

Яне Янев заяви, че партията му ще обобщи документите, с които разполага и в началото на седмицата ще ги предостави на ДАНС и прокуратурата.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето