Замърсяване на храната от персонала и лошата хигиена са причина за хранителното отравяне на осем деца в павилиона за сандвичи в Петрич преди дни.

В пробите от млечно-майонезения сос, приготвян на място, както и в приготвеното птиче месо е имало патогенни стафилококи, показа проверката на Агенцията по храните. Изследването на работничката, приготвяла храната, доказва, че тя е носител на бактерията.

След анализ на резултатите, стана ясно, че се касае за вторично замърсяване на храната от персонала и лошата хигиена в обекта.

Павилионът за дюнери в Петрич остава затворен. Наложен му е и акт за установяване на административно нарушение. Констатираните нарушения са неправилно съхранение на храни от животински и неживотински произход, изискващи определен температурен режим на съхранение, лоша хигиена по време на работа.