Късно снощи е бил пребит директора на Районната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве в Кюстендил - д-р Михаил Кметски. Потърпевшият предполага, че е бил нападнат заради работата му. Михаил Кметски се е прибирал към дома си, когато двама маскирани го нападат.

"Някъде към 23 часа, прибирайки се почти в центъра на Кюстендил ми беше нанесен побой. Слава богу не е много тежко", каза д-р Кметски.

В Травматологията на Кюстендилската болница пострадалият търси логическо обяснение за това, което му се е случило.

"Може би е свързано нещо с професионалната ми дейност...Идеята е, че не мога да направя връзка кой, как и по какъв повод би измислил това нещо и би го привел в действие, дори и свързано с работата ми пак не мога да намеря някаква причина или повод то да се случи', каза пострадалият.

Името на Михаил Кметски нашумя покрай случая с листериоза в детски градини в община Рила миналата година. Тогава той разпореди задължителни изследвания на децата и затвори цех за производство на мляко. В последните месеци обаче доктор Кметски няма спомен с работата си да е засегнал нечии интереси. Не е получавал и заплахи.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето