Газовата война между Русия и Украйна бе временно потушена, след като Киев плати за доставките през февруари. По-рано днес премиерът Владимир Путин заплаши, че газът ще бъде спрян ако Украйна не се издължи до 7 март.

Газпром оповести в късния следобед, че "Нафтогаз Украйна" е превела 360 милиона долара. Владимир Путин коментира, че събитията около "Нафтогаз" отново повдигат въпроса доколко Украйна е надежден енергиен партньор.

Вчера командоси от Службата за сигурност нахлуха в офисите на компанията, иззеха документация, а прокуратурата запорира природния газ в хранилищата на компанията.

"Нафтогаз" е заподозряна, че е откраднала газ от предишния посредник в сделките РусУкрЕнерго на стойност 7,6 милиарда долара. Премиерът Юлия Тимошенко обвини президента в беззаконие.

"За съжаление прокуратурата не прави нищо да спре това, защото е в нейн интерес. Службата за сигурност на Украйна група погазва закона и президентът прикрива това. Ето как живеем ние в нашата страна. Това е ужасен срам", заяви премиерът Юлия Тимошенко.

Опасенията, че Киев и занапред трудно ще плаща за газовите си доставки се засилват от прогнозата на Стандарт енд Пуурс, че страната е изправена пред криза на платежния баланс и тази година икономиката й ще се срине с 12%.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето