Отряд на украинските специални служби нахлу в сградата на газовата компания Нафтогаз. Акцията цели да открие доказателства за кражба на синьо гориво за близо 7 милиарда и 500 милиона долара.

Въоръжени мъже с качулки на главите и маскировъчни униформи нахлуха в офисите на Нафтогаз. Украинските специални служби разследват длъжностни лица от украинската държавна компания по обвинение в кражба на над 6 милиарда кубически метра газ.

"В момента сградата е напълно запечатана. Също така има въоръжени отряди долу в двора. Те не се представят, нито правят опит да комуникират с нас. Само знаем, че водят някакво разследване, но защо са им оръжията тогава?", каза Валентин Землянски, говорител на Нафтогаз.

Според началника на правния отдел на Нафтогаз Серхий Давиденко разследващите органи търсят оригиналния договор с Газпром. Давиденко посочи, че ако Нафтогаз не разполага с тези договори, няма да може да доставя газ на потребителите или да подава транзитно газ. Службата за сигурност на Украйна опроверга съобщенията за щурм на сградата и заяви, че провежда "обичайни следствени действия".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето