1 USD
1.83957 BGN
Петрол
Bitcoin
$66,935.4

Масови съкращения в Добрич

БГ Бизнес
 

По данни на синдикатите около 1000 работници са загубили работата си от началото на годината

Млекопреработвателната фирма "Сердика-90" в Добрич преустановява дейността си и спира производството на сирене и кашкавал. От днес е обявен 15-дневен престой, а след това ще бъдат освободени 93-ма от общо 120-те работници. Собственик на млекопреработвателното предприятие е испански инвестиционен фонд.

В решението на Съвета на директорите, което на практика оставя без работа близо 100 души, се посочва, че икономическите условия за бизнес в страната са се влошили, пазарът на продукцията се е свил и се е повишила конкуренцията на сивата икономика. Това налага и масовите уволнения във фирмата.

"За съжаление има приключени преговори за КТД в Сердика, но няма такъв подписан и работниците и служителите ще получат обезщетение по смисъла на кодекса на труда за едно предизвестие и за това, че първия месец при прекратяване на удовия договор са останали без работа", посочи Гинка Василева,  председател на КНСБ Добрич.

Другата фирма, която е собственост на испанския инвестиционен фонд за производство на прясно и кисело мляко в Добрич, продължава работа. По данни на синдикатите около 1000 работници са загубили работата си от началото на годината, като най-засегнати от икономическата криза са шивашките фирми и строителството.  

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии