На днешния празник много хора украсиха дома си с българския трикольор. Производителите на знамена твърдят, че търсенето се увеличава десетократно в навечерието на Трети март.  

За националния празник една фирма е ушила повече от 10 хиляди знамена. За тях са използвани близо 8200 м плат. За да могат да изпълнят всички поръчки, подготовката за Трети март е започнала още преди месец и половина. Тенденцията е все повече частни лица да идват и да търсят националния флаг, твърди производител.

Макар и на пръв поглед българското знаме да е лесно за направа, за ушиването му има специални изисквания. За да се направи, си има точна рецепта, записана в Конституцията. Според закона степента на бялото не трябва да бъде по-малко от 80%. Също така в закона изрично се посочва кои са точните нюанси на червеното и зеленото.

Жените, които шият родния трикольор признават, че технологичните изисквания не са най-важното нещо, когато сядаш зад шевната машина: "Нашият шеф например казва: "Ние шием едни светини в момента!" - значи всеки трябва да се старае максимално."

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето