Кметът на София Бойко Борисов ще открие Център за видеонаблюдение на столичните учебни и социални заведения. Центърът се намира на ул. "Бенковски" 12 .

Системата обхваща 119 общински училища и детски заведения  на територията на десет столични района. Центърът за видеонаблюдение ще даде  по-голяма сигурност на децата в зоната на учебните заведения.  

Изграждането на общинската система за видеонаблюдение започна ефективно през 2007 г. и се извършва на етапи. Тя е  са напълно съвместима и свързана със системата за видеонаблюдение на  СВДР , което е важна предпоставка за повишаване на ефекта от дейността .

Първи етап от изграждане на системата завърши през 2007 г. и обхвана 45 общински училища и 26 детски заведения в общо осем столични района: "Средец", "Слатина", "Оборище", "Лозенец", "Триадица", "Сердика", "Красна поляна" и "Изгрев". За реализиране на проекта през първия етап от бюджета на Столичната община са изразходвани 3 392 950 лева, в това число оперативен център и едно работно място в СДВР.

Вторият етап е реализиран през 2008 г. и обхваща 13 училища и 32 детски заведения. Към момента системата за видеонаблюдение обхваща 119 общински училища и детски заведения горните десет столични района.

През 2009 г. ще се изгради системата в районите "Люлин", "Надежда", и "Овча купел".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето